Structureer Je Website: 5 Tips Voor Een Goede Header

De header is een van de belangrijkste punten in de uitstraling en beleving van je website en tevens het eerste onderdeel dat een bezoeker van je website te zien krijgt. In je header toon je zaken als logo, hoofdmenu, huisstijl, etc. Een belangrijke eigenschap van de header is dat deze een repeterend karakter heeft en dus op iedere pagina voorkomt. Met deze wetenschap hebben we een vijftal tips voor je die je gaan helpen bij het stuctureren van jouw header.

  1. Maak je header niet te hoog. Net als bij een oude krant zoals je die vroeger opgevouwen kocht bij een kiosk kent een website een vouwlijn. Het gebied boven deze virtuele vouwlijn bevat de eerste pagina content waarbij de bezoeker niet hoeft te scrollen. Hoe lager de hoogte van je header, hoe meer je pagina content opvalt. Wil je weten waar de virtuele vouwlijn op jouw website ligt? Kijk eens op Whereisthefold.com!
  2. Laat je logo zien maar wees subtiel. Het herkenningspunt voor iedere bezoeker is je logo. Probeer je de hoogte van logo tot 70px te beperken. Een hoog logo is in bijna alle gevallen de belangrijkste oorzaak van een te hoge header.
  3. Gebruik het reperterende karakter in je voordeel. De header is op iedere pagina te zien. Constante blootstelling aan belangrijke informatie zoals een telefoonnummer, mailadres, je belangrijkste bedrijfsactiviteit, USP’s of een keurmerk dragen direct bij aan het vertrouwen van de bezoeker.
  4. Wees rustig in je styling. Bonte kleuren, bewegende gifjes en teveel of te grote letters maken een kermis van je header. Minder is meer, subtiliteit is key. Beperk je slechts tot de essentie. Vermijd heading tags, achtergrondafbeeldingen en gedateerde slagschaduwen.
  5. Spendeer extra aandacht aan de hoofdmenubalk. Bezoekers willen duidelijkheid en zijn slechts een klik verwijderd van je concurrent. Beperk je tot de essentie van de pagina’s die je wilt laten zien en vermijd daarbij ellenlange dropdown menu’s, halfwerkende zoekfuncties en dubbele regels.

We hopen dat je met deze tips uit de voeten kan voor wat betreft het structureren van een header op jouw website.

Hulp nodig bij jouw websites?

Mocht je na het lezen van deze blog hulp nodig hebben of vragen willen stellen over dit topic, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer is 0513-820180 of via mail naar info@eyesiiopen.nl.

Tot de volgende blog!