Structureer je website: 5 tips voor een goede header!

De header is een van de belangrijkste punten in de uitstraling en beleving van je website en tevens het eerste onderdeel dat een bezoeker van je website te zien krijgt. In je header toon je zaken als logo, hoofdmenu, huisstijl, etc. Een belangrijke eigenschap van de header is dat deze een repeterend karakter heeft en dus op iedere pagina voorkomt. Met deze wetenschap hebben we een vijftal tips voor je die je gaan helpen bij het stuctureren van jouw header.

#1 – Maak je header niet te hoog

Net als bij een oude krant zoals je die vroeger opgevouwen kocht bij een kiosk kent een website een vouwlijn. Het gebied boven deze virtuele vouwlijn bevat de eerste pagina content waarbij de bezoeker niet hoeft te scrollen. Hoe lager de hoogte van je header, hoe meer je pagina content opvalt.

#2 – Laat je logo zien maar wees subtiel

Het herkenningspunt voor iedere bezoeker is je logo. Probeer je de hoogte van logo tot 70px te beperken. Een hoog logo is in bijna alle gevallen de belangrijkste oorzaak van een te hoge header.

#3 – Gebruik het repeterende karakter in je voordeel

De header is op iedere pagina te zien. Constante blootstelling aan belangrijke informatie zoals een telefoonnummer, mailadres, je belangrijkste bedrijfsactiviteit, USP’s of een keurmerk dragen direct bij aan het vertrouwen van de bezoeker.

#4 – Wees rustig in je styling

Bonte kleuren, bewegende gifjes en teveel of te grote letters maken een kermis van je header. Minder is meer, subtiliteit is key. Beperk je slechts tot de essentie. Vermijd heading tags, achtergrondafbeeldingen en gedateerde slagschaduwen.

#5 – Spendeer extra aandacht aan de hoofdmenubalk

Bezoekers willen duidelijkheid en zijn slechts een klik verwijderd van je concurrent. Beperk je tot de essentie van de pagina’s die je wilt laten zien en vermijd daarbij ellenlange dropdown menu’s, halfwerkende zoekfuncties en dubbele regels.

We hopen dat je met deze tips uit de voeten kan voor wat betreft het structureren van een header op jouw website.

Discussie

Onze blogs schrijven we op basis van onze kennis en ervaring. Wij laten echter zoveel mogelijk open voor eigen interpretatie en willen mensen niet in een bepaalde hoek drijven. Blijf experimenteren en proberen. De beste/mooiste oplossingen of eindresultaten schuilen soms achter de kennis.

Vragen

Heb je na het leven van deze blog vragen gekregen of kom je ergens niet uit? Laat het ons gerust weten! Mail naar info@e2omedia.nl of vul onderstaand contactformulier in!

MEER WETEN OVER ONZE DIENSTVERLENING? NEEM CONTACT MET ONS OP!

We vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen die ons enthousiasmeren met uitdagende projecten. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan een berichtje achter en we nemen dezelfde werkdag contact met je op voor het maken van een kosteloze en vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor of bij jou op de zaak.

[contact-form-7 id=”161″ /]