Dirty Codes in WordPress

Als je in WordPress een tekst wilt knippen en plakken vanuit een tekstverwerker zoals Word of GoogleDocs, let dan goed op.
Tekstverwerkers gebruiken namelijk voor het oog onzichtbare codes en tags die mee worden gekopieerd en worden opgeslagen in de HTML.
Ditzelfde geldt voor gekopieerde content vanuit andere websites en tekstbestanden.

Een veel besproken oplossing is om de beoogde tekst eerst te knippen en te plakken in een teksteditor zonder opmaak zoals bijvoorbeeld Windows Kladblok of zelfs een browserbalk.
Het kan eenvoudiger.

In WordPress kun je binnen de teksteditor van een pagina kiezen voor twee tabbladen:

  • Visueel
  • Tekst

In het tabblad Visueel zie je daadwerkelijk opgemaakte tekst.
In het tabblad Tekst zie je de html code en de platte tekst.

Wanneer je je beoogde tekst vanuit je tekstverwerker rechtstreeks plakt in het tabblad Tekst zie je dat je enkel platte tekst overhoudt.
Als je nu overschakelt naar het tabblad Visueel dan zie je je onopgemaakte tekst in Alinea stijl.

Doe je het tegenovergestelde, dus het rechtstreeks plakken van de beoogde opgemaakte tekst in het tabblad Visueel, dan zul je bij het switchen naar het tabblad Tekst zien dat het veld vol met exotische html codes en tags staat.

Als laatste nog een tip over vuile html codes

Houd bij het opmaken van de headers in het tabblad Visueel rekening met een schone regel in het tekstveld van tabblad Tekst. Doe je dit niet dat wordt alle tekst direct onder de header ook gemarkeerd als een header.