Strategie bepalen? Wij helpen je!

De marketing strategie is jouw plan in klantbenadering op de korte, middellange en lange termijn. Een goede marketing strategie speelt in op de denkwijze, wensen en behoeftes van je doelgroep en heeft als doel het opbouwen van een duurzaam concurrentievoordeel.

De marketing strategie is jouw plan in klantbenadering op de korte, middellange en lange termijn. Een goede marketing strategie speelt in op de denkwijze, wensen en behoeftes van je doelgroep en heeft als doel het opbouwen van een duurzaam concurrentievoordeel.

Klinkt moeilijk? Simpel gezegd komt het erop neer dat je met een marketing strategie je jezelf een aantal vragen stelt. Zoals; Wie is mijn klant? Wanneer kan ik de doelgroep het best benaderen? Waar bevindt zich mijn doelgroep? Waarmee kan ik mijn doelgroep het best bereiken? Waarmee? Hoe wil mijn doelgroep het liefst benaderd worden? Hoe laten we de marketing soepel verlopen? En ga zo maar door.

Wij helpen je met de vraagstelling en doen onderzoek naar de antwoorden. Wij helpen je met het opstellen van jouw online en offline marketing strategie.

We voeren een concurrentieanalyse uit waarmee we achterhalen hoe jij je kunt onderscheiden in jouw markt. We kijken daarbij naar de doelgroep, producten en prijzen van je concurrent. Maar ook naar hoe zij de markt in gaan, welke kanalen zij kiezen en waar ze zich bevinden.

Welke strategie past bij jou?

Online marketingstrategie

Online marketing is een breed begrip. Je hebt talrijke middelen tot je beschikking om je bedrijf, merk, product of dienst online aandacht te laten trekken. Denk aan websites, talloze social media kanalen, video platformen en online nieuwsbrieven die je al dan niet gecombineerd in kunt zetten.

Meer info over online marketingstrategie

Offline marketingstrategie

Om je bedrijf, merk, dienst of product succesvol te vermarkten zetten we samen met jou een strategie op lange termijn uit. In een strategiesessie bepalen we samen de koers, doelen en de middelen om je doelstellingen op lange termijn te behalen.

Meer info over offline marketingstrategie

Doordacht groeien met onze strategie

We voeren een afnemersanalyse waarmee we het gedrag van de doelgroep bestuderen. We kijken naar wat de doelgroep doet met jouw product of dienst. Waar ze nu naar toe gaan voor jouw product of dienst. Wanneer en waarom ze het product of de dienst afnemen.
We voeren een SWOT analyse uit gevold door een confrontatiematrix waarmee we beoordelen welke kansen en sterktes je moet benutten en welke zwaktes en bedreigingen je af zou moeten weren.

Het opstellen van een gedegen marketingstrategie is geen eenvoudige klus. We nemen daarom graag de tijd voor je. We gaan dan ook meermaals met je in gesprek. We bundelen onze antwoorden en werken het uit tot een kant en klaar fysiek document.

Met ons marketingplan ben jij in staat om je bedrijf te laten groeien op een doordachte manier.