Gebruik live streaming slim!

Home » Videoproducties » Live streaming

Live streaming van een congres, bijeenkomst, seminar, lezing of sport- of privé evenement tot stand brengen?
Wij regelen het graag voor je!

Het belang van live streaming

Nu dat Corona een flinke stempel drukt op onze maatschappij en publiek beperkt wordt in het bijwonen van evenementen en aangelegenheden is een live stream een goede oplossing.

Wat is een live stream?

Een live stream is een video verbinding tussen online publiek en één of meerdere camera’s die een realtime registratie maken van een event.

Een livestream kan op verschillende manieren tot stand worden gebracht.
Van heel simplistisch met een enkele camera, microfoon en een kanaal zoals YouTube, Vimeo of Facebook. Of juist heel uitgebreid met meerdere schakelbare camera’s en een uitgebreide audiosetup met meerdere microfoons.

  • Realtime
  • Breder publiek
  • Groter bereik

Wat heb je nodig voor live streaming?

De benodigdheden voor een livestream zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van het event. Desondanks zijn er natuurlijk minimale vereisten om een livestream tot stand te kunnen brengen. Vereisten waar je volledig mee kunnen ontzorgen.

  1. Camera; Natuurlijk een no-brainer maar het wel goed om vooraf te bepalen welke en hoeveel camera’s ingezet moeten worden. Bij het inzetten van meerdere camera’s is een video mixer noodzakelijk om te kunnen schakelen tussen beelden.
  2. Audio; Veel camera’s beschikken over een microfoon waarvan het geluid doorgegeven kan worden aan de livestream. Bij een livestream met een enkele camera waarbij geluid ondergeschikt is kan dit toereikend zijn. In meer complexe livestreams met camera’s en waarbij spraak met meerdere stemmen een belangrijk onderdeel vormt is het raadzaam om met meerdere richt/dasspeld microfoons en audiosporen te werken.
  3. Internetverbinding; Een livestream is zo sterk als zijn zwakste schakel. In geval van livestreaming is de internetverbinding cruciaal. De minimale vereiste snelheid is een upload snelheid van 20mbit/s met openstaande uitgaande internet poorten. De voorkeur gaat altijd uit naar een bekabelde internetverbinding omdat Wifi gevoeliger en inconsistent is. Op verzoek is het mogelijk om een 4G of 5G verbinding op te zetten indien er geen internet aanwezig is. Zie onderstaande tabel.
  4. Encoder; Bij complexe livestreams is een encoder van essentieel belang. Een encoder zet het audio en video signaal om naar het juiste uitzendformaat voor verschillende platformen zoals Facebook, YouTube, Vimeo en Twitch.

Zo verzorgen wij jouw live stream

  1. We maken een afspraak, fysiek of op afstand, en spreken de details met je door.
  2. We nemen contact op met de event locatie of je eigen ICT specialist om de exacte ins and outs te bespreken van de technische benodigdheden.
  3. Je ontvangt van ons een offerte op maat. Transparant en vrijblijvend en altijd op basis van wat je nodig hebt. Niets meer, niets minder.