HOW-TO VIDEO’S
LATEN MAKEN?

How-to video’s inzetten om jouw publiek te informeren

Home » Videoproducties » How-to video’s

Het doel van How-to video’s is om de kijker een aantal handelingen te laten zien die ze zelf uit kunnen voeren om een nieuwe taak of vaardigheid te leren.

De How-to video is één van de populairste video formats om viewers iets te leren. Veel mensen die een bepaalde vaardigheid zelf onder knie willen krijgen zoeken op Google of YouTube met als voornaamste trefwoord “How-to”.

Bij How-to video’s kan het gaan om de meest uiteenlopende tutorial video’s. Van het pellen van een avocado tot het repareren van een auto.

Het belang van How-to video’s

Met How-to video’s in YouTube en op social kun je op een eenvoudig snel een publiek aan je binden. Met name voor retail en e-tail kanalen zijn How-to video’s een goede manier om branding te stimuleren, producten aan te bieden en een klantenkring op te bouwen.
Daarnaast werken de How-to video’s converterend op webshops waarbij ze net dat laatste stapje in de overtuiging kunnen betekenen.

how-to video's

In 6 stappen naar How-to video’s

Stap 1 – Kennismaking en inventarisatie

Onder het genot van een bak koffie leren we elkaar beter kennen. We gaan brainstormen over je ideeën en maken een leidraad voor de centrale boodschap voor jouw video.

Stap 2 – Concepting

De leidraad werken we uit tot concept voor dat aansluit op de centrale boodschap. In dit stadium calculeren we ook de omvang van de opdracht die we samenvatten in een heldere offerte.

Stap 3 – Scripting

Nadat we een overeenstemming hebben bereikt over het concept en de offerte gaan we verder met scripting. Dit houdt in dat we o.a. de juiste toon en sfeer gaan bepalen. Afhankelijk van het project kunnen we ook een echt script schrijven voor de acteurs.

Stap 4 – Opnames

Op deze dag gebeurt het allemaal. We plannen samen de gewenste dag of dagen waarop we de video in al haar glorie vastleggen met onze professionele camera’s.

Stap 5 – Post-productie

We selecteren de beste shots en zetten de video in elkaar. Inclusief jouw huisstijl. Samen met jou bekijken we het resultaat en staan we open voor jouw aanvullingen en feedback.

Stap 6 – Oplevering

We verwerken jouw aangeleverde feedback in de video en leveren de video op. Je ontvangt het eindproduct via WeTranfser. Voor veel klanten beheren wij ook het YouTube kanaal. Dan dragen wij niet alleen zorg voor het uploaden van de video maar ook het goed instellen van de titel en omschrijving.

Waarom How-to video’s laten produceren bij E2O Media

Wij weten hoe een How-to video er het best uit kan zien om het maximale rendement te garanderen. Wij spreken de taal van de viewer en weten wat er voor nodig is om de viewer te overtuigen. Daarnaast kunnen we meten op KPI’s als oa kijkersloyaliteit en vindbaarheid van de video’s en sturen we zo nodig bij in de content van de video.

Wat kost het laten maken van How-to video’s?

Dat is eigenlijk lastig te zeggen zonder een gedegen inventarisatie van de How-to video’s. De kosten vallen en staan met de omvang van de How-to video’s. Denk aan locaties, figuranten, het aantal mensen op de set en het soorts edits. Toch nieuwsgierig naar de kosten van een How-to video’s? Je mag ons altijd bellen op 085 – 0516 871 of mailen naar info@e2omedia.nl.

Nieuwsgierig naar
de mogelijkheden?

085 – 0516 871

Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 17:30.

Contact opnemen

Wat onze klanten zeggen

Administratiekantoor Kubus Heerenveen

Jan Kruithof

Jos en Hilbert ken ik al een aantal jaren en voor een nieuwe advertentie, aanpassingen op de website en bedrijfsfilms kan ik altijd bij hun terecht.
De slogan van E2Omedia is: Snel, vakkundig & Full-service. En dat klopt volledig.
Geen vage beloften en to the point. Je weet waar je aan toe bent.
Onze website ziet er niet alleen goed uit, maar haalt ook klanten binnen. Zelfs uit Limburg.
Ook over onze YouTube film zijn we heel tevreden.

Liquido Fashion & Angela Yoga

Angela vd Burgt

Top service en zeer prettige samenwerking. Echt een aanrader!

Allsize Webwinkel

Freek Attema

Bijzonder vernieuwend marketing bureau.
Maakt op geheel eigen wijze fantastische reclame boodschappen.
En het leuke is altijd met een vrolijke ondertoon.
Een echte aanrader voor bedrijven die op zoek zijn naar meer naamsbekendheid.

Ondernemer

Ramin Ezzat

Super service en afhandeling. Prijs kwaliteit super scherp! Bedankt!

PensioenVizier

Elleke Hartog

Goed bedrijf, leuke gasten! Doen wat ze zeggen tegen een mooi tarief.

Wijkunnenmeer

Team Wijkunnenmeer

Wauw, wat ben ik blij dat ik bij jullie ben terechtgekomen! Een mooie website die het heel goed doet in Google. Maar dat is pas het begin. Door jullie klantgerichte en pro-actieve houding krijg ik vaak veel meer dan ik vraag. Of dan ik – als digibeet – zelf kan bedenken. In filmpjes laten jullie ons boven onszelf uitstijgen. De creativiteit spat er vanaf.

Laat een review voor ons achter