Hoe is een WordPress website opgebouwd?

Een WordPress website bestaat uit drie basis elementen; het CMS, het theme en de plugins.

Het WordPress CMS

Het CMS is het content management systeem van de site waarmee je de content instellingen kunt regelen waarin je content zoals teksten, afbeeldingen, documenten en video’s worden opgeslagen. Het mooie van een WordPress CMS is dat je bij een nieuwe WordPress website een export kunt maken van je oude WordPress content en opnieuw kunt gebruiken zonder drastische veranderingen.

Het WordPress theme

Het WordPress theme is verantwoordelijk voor de grafische opmaak van je website. Het theme bepaalt bepaalt ook hoe deze zich gedraagt op verschillende apparaten, de responsiveness.

Een theme kan op drie manieren tot stand komen;

1. Je laat een thema op maat ontwerpen en programmeren

Nadeel
Het kost extra tijd en tot wel duizenden euro’s extra omdat je een programmeur weken aan het werk zet om te maken wat je wilt.
Voordeel
Alles is op maat afgesteld wat ook weer een nadeel kan zijn als je flexibiliteit en gebruiksgemak belangrijk vindt.

2. Je kiest een gratis te downloaden thema

Nadeel
Gratis betekent altijd beperkt in functionaliteit, beveiliging, responsiveness, grafische mogelijkheden en ondersteuning.
Voordeel
Gratis te downloaden.

3. Je kiest een commercial thema

Nadeel
Bij een goed en veelzijdig theme zijn die er eigenlijk niet.
Voordeel
Je bespaart duizenden euro’s op ontwikkeling, support en garantie is vaak inbegrepen en goede thema’s worden adequaat onderhouden waardoor ze lang mee kunnen gaan.

De WordPress plugins

Naast het managen van je content en een mooie grafische weergave is ook de functionaliteit van belang. Zo kun je denken aan een webshopfunctie, verbeteiring van snelheden, de specifieke weergave van social media, grafische contactformulieren, offerteformulieren, etc. Plugins kennen letterlijk geen beperkingen.

In onze websites krijg je standaard al heel veel mogelijkheden maar er zijn nog veel meer plugins verkrijgbaar. Samen met jou kijken we graag naar wat jij nodig hebt en zoeken graag de juiste oplossing voor je op.

Top WordPress websites met het thema Avada!

Wij werken alleen met het meest geavanceerde WordPress thema ter wereld.
Wij zijn gespecialiseerd in het commercial thema Avada, het meest verkochte multipurpose thema wereldwijd. Avada is te stijlen zoals je wilt, zit boordevol plugins en is technisch uiterst stabiel. Maar liefst 500.000+ tevreden gebruikers gingen je voor!

Discussie

Onze blogs schrijven we op basis van onze kennis en ervaring. Wij laten echter zoveel mogelijk open voor eigen interpretatie en willen mensen niet in een bepaalde hoek drijven. Blijf experimenteren en proberen. De beste/mooiste oplossingen of eindresultaten schuilen soms achter de kennis.

Vragen

Heb je na het leven van deze blog vragen gekregen of kom je ergens niet uit? Laat het ons gerust weten! Mail naar info@e2omedia.nl of vul onderstaand contactformulier in!

MEER WETEN OVER ONZE DIENSTVERLENING? NEEM CONTACT MET ONS OP!

We vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen die ons enthousiasmeren met uitdagende projecten. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan een berichtje achter en we nemen dezelfde werkdag contact met je op voor het maken van een kosteloze en vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor of bij jou op de zaak.

[contact-form-7 id=”161″ /]