Google Sandbox perikelen

Wisselende zichtbaarheid bij nieuwe websites

Misschien herken je het wel. Je bent enorm druk bezig om je website gestalte te geven op het internet.
Je maakt nieuwe SEO geoptimaliseerde pagina’s op basis van relevante zoekwoorden die je consistent terug laat komen in de teksten, paginatitels, headers, meta beschrijvingen, alt attributen van afbeeldingen and all what not.
Enkele dagen nadat je je werk publiceerde op het internet ga je zoeken op Google en ziet dat je harde werk zich heeft uitbetaald!
Je website is tot zelfs op de eerste pagina van Google vindbaar. Eureka!
Trots wil je werk laten zien in bijzijn van collega’s maar bij het intoetsen van dezelfde zoektermen als eerder vind je website ineens niet meer terug. Na een aantal uren verschijnt ie ineens wel weer.
Hoe kan dit?

Het fenomeen dat Google Sandbox heet

Google Sandbox is een vermeend filter dat geplaatst op een nieuw te indexeren website waarbij Google een soort proeftijd hanteert waarschijnlijk om spam-sites te ontmoedigen.
Het filter resulteert in een wisselend negatieve beïnvloeding van de ranking van een website in de organische Google resultaten (Google PageRank) ongeacht de kwaliteit van de content en SEO optimalisatie van een pagina.

Wat kan ik er tegen doen om Sandbox tegen te gaan?

Eigenlijk maar één ding…geduldig zijn. :)
Het gaat om een soort proeftijd waarin Google bewijs wil dat jouw website het waard is.
Waard om op een goede positie in de organische resultaten te zetten.
Het is tijdelijk en komt vanzelf goed!

Discussie

Onze blogs schrijven we op basis van onze kennis en ervaring. Wij laten echter zoveel mogelijk open voor eigen interpretatie en willen mensen niet in een bepaalde hoek drijven. Blijf experimenteren en proberen. De beste/mooiste oplossingen of eindresultaten schuilen soms achter de kennis.

Vragen

Heb je na het leven van deze blog vragen gekregen of kom je ergens niet uit? Laat het ons gerust weten! Mail naar info@e2omedia.nl of vul onderstaand contactformulier in!

MEER WETEN OVER ONZE DIENSTVERLENING? NEEM CONTACT MET ONS OP!

We vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen die ons enthousiasmeren met uitdagende projecten. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan een berichtje achter en we nemen dezelfde werkdag contact met je op voor het maken van een kosteloze en vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor of bij jou op de zaak.

[contact-form-7 id=”161″ /]